nekem is legyen

Friss topikok

  • bulanzsé: Na most aztán hozzászólok. Egy kis (talán egy kicsivel több) gyakorlás vagy gyakorlat és minden me... (2011.03.17. 00:39) Üdvözlet
  • bulanzsé: Ez így van. Különösen a "külső" hatásoknak lehet/van alakformáló - intenzíven - negatív hatása. Mi... (2011.03.17. 00:30) Elgondolkodtató

Linkblog

Elgondolkodtató

2011.03.17. 00:12 - Pribike

Sokat gondolkoztam, miért is olyan nehéz a gyereknevelés. Az ember könnyebben megbirkózik pl.egy szerves-kémia szigorlattal is, mint egy  kis emberpalánta formálásával.

Annyi akarat, dac, ellenkezés van ezekben az apróságokban már pici korukban is, hogy az szinte döbbenet.

Igaz, a külső hatás -különösen napjainkban, a nagy-fene liberalizmusban- olyan impulzusokat kapnak, olyan mintákat látnak, olyanokat hallanak a mindennapi élet forgatagában, amit jó esetben is, csak  egy példamutató, meleg családi légkör képes kompenzálni, leküzdeni, elhárítani. Nyiladozó kis értelmük képtelen felfogni, miért szabad másnak oly sok mindent megtenni a külvilágban, míg otthon, a meleg családi fészekben egész más az elvárás. Megjegyzem, ez felnőtt szemmel is igen elgondolkoztató.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://analitikus.blog.hu/api/trackback/id/tr942746049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bulanzsé 2011.03.17. 00:30:46

Ez így van. Különösen a "külső" hatásoknak lehet/van alakformáló - intenzíven - negatív hatása. Minden, amit lát, hall a külvilágban, az minta egy kisember (ma már nagy-ember) számára és ez sajna manapság nem pozitív. A legfőbb példa "a ne dolgozz csak sokat egyél, mert más is ezt teszi" szociológia, mely mentén haladva el lehet jutni a mai magyar valósághoz.


süti beállítások módosítása